Home » Local » Locație nouă pentru ambulanţele SMURD! ISU își deschide un punct de lucru în incinta Stadionului Municipal Vaslui

Locație nouă pentru ambulanţele SMURD! ISU își deschide un punct de lucru în incinta Stadionului Municipal Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

ISU Vaslui își va deschide un punct temporar de lucru în incinta Stadionului Municipal Vaslui. Măsura este pusă în aplicare deoarece sediul din strada Castanilor, nr. 9 a fost demolat, urmând a se construi un nou sediu. Din noua locație, vor fi prestate activităţii de asistenţă medicală de urgenţă şi transport medical asistat în regim public de către ambulanţele SMURD.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Podul înalt” al judeţului Vaslui va primi cu titlu gratuit un spaţiu ce
aparţine municipiului Vaslui, în vederea amenajării  unui punct temporar de lucru pentru intervenţia în situaţiile de urgenţă.

ISU a solicitat de la Primăria Vaslui acest spațiu situat în incinta Stadionului Municipal Vaslui, din str. Decebal FN, necesar pentru desfăşurarea activităţii de asistenţă medicală de urgenţă şi transport medical asistat în regim public de către ambulanţele SMURD.

Solicitarea este motivată de faptul că sediul din strada Castanilor, nr.9 a fost demolat, urmând a se construi un nou sediu, lucrare ce are termen de execuţie 14 luni, începând cu luna octombrie 2023.

Astfel, pentru asigurarea continuităţii activităţii specifice de intervenţie în situaţii de urgenţă, pe întreaga perioadă de realizare a lucrărilor de construire a noului sediu ISU Vaslui va primi acest spațiu în suprafaţă construită de 90 mp şi suprafaţă utilă de 71,6 mp prin încheierea unui protocol de colaborare cu municipalitatea.

Anul trecut, Niculae Tătaru, inspector șef al ISU Vaslui, spunea că actualul sediu al instituției va fi demolat și va fi construită o nouă construcție, rezistentă la seisme, cu o eficiență energetică foarte mare, cu toate soluțiile moderne care sunt astăzi pe piață.

„Proiectul este finanțat prin Banca Mondială și Guvernul  României, fiind un proiect care are  și un impact social. Prin proiect noi ne-am gândit la componenta operativă, am gândit partea de garare tehnică. Autospecialele sunt mașini mari în care iarna îngheață apa și avem o mare problemă. Am făcut improvizații la garaje. Unele autospeciale pe timp de iarnă le ținem în exterior și doar când sunt intervenții sunt umplute cu apă. Tot prin proiect ne-am gândit la partea de răspuns, iar personalul să aibă condiții de pregătire”, a spus Niculae Tătaru.

Acest plan de management social și de mediu prezintă impacturile de mediu și sociale și măsurile de atenuare legate de demolarea și reconstruirea clădirii care deservește la momentul de față sediul Inspectoratului Pentru Situații de Urgență – ”Podul Înalt”, al Județului Vaslui si al Detașamentul de Pompieri Vaslui, ca parte a unui proiect de investiții finanțat de Banca Mondială.

Această investiție va implica demolarea clădirii actuale și construirea uneia noi, care să asigure condiții de muncă îmbunătățite pentru personalul ISUJ Vaslui și Detașamentului Pompierilor Vaslui, caracteristici eficiente din punct de vedere energetic și facilitați destinate incluziunii persoanelor cu dizabilități și a tratamentului nediscriminatoriu față de femei.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*