Home » Local » Programe de formare profesională gratuite pentru șomerii din județul Vaslui

Programe de formare profesională gratuite pentru șomerii din județul Vaslui

În perioada următoare, şomerii înregistraţi în evidenţa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui se pot înscrie pentru a participa la programe de formare profesională gratuite.

Pentru luna ianuarie sunt organizate curursuri de barman la Vaslui, agent de securitate la Bârlad și asfaltator la Huşi. Pentru luna februarie 2024, AJOFM Vaslui derulează cursuri de ajutor de bucătar la Vaslui, competenţe de citire, scriere şi întelegere a mesajului în comuna Voineşti, ajutor de bucătar şi agent de securitate la Huşi.

„Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Pentru şomerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport”, a precizat Laura Toporăscu, purtător  de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Şomer înregistrat este persoana care îndeplineşte cumulativ condiţiile menţionate anterior şi care se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau, dupa caz, reşedinţa ori la alt furnizor de servicii de ocupare, care funcţionează în condiţiile prevăzute de lege, în vederea obţinerii unui loc de muncă.

Şomerii neînregistraţi care doresc să se înregistreze în evidenţa agenţiei în vederea obţinerii unui loc de muncă şi pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv, informare consiliere, medierea muncii, formare profesionala, ş.a., se vor prezenta la sediile ALOFM Vaslui, Bârlad şi Huşi, cu următoarele documente: actul de identitate; actele de studii şi de calificare; carnetul de muncã etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*