Home » Administratie » Bani puțini, infrastructură proastă! UAT-urile primesc câte 40 de mii de lei pentru întreținerea drumurilor

Bani puțini, infrastructură proastă! UAT-urile primesc câte 40 de mii de lei pentru întreținerea drumurilor

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a hotărât se repartizeze în mod egal pentru anul acesta TVA-ul pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale. Astfel, fiecare UAT a primit o sumă totală de  40 mii lei, cu excepția a 11 comunități care înregistrează plăți restante aferente lucrărilor pe drumuri comunale efectuate în anul 2023.

„Diferența de 14.900 mii lei se va repartiza către județul Vaslui pentru întreținerea, repararea și deszăpezirea celor peste 1.000 km de drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean. Aceste sume vor contribui la funcționarea instituțiilor publice și implementarea proiectelor pentru dezvoltarea localităților”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Pentru anii 2025-2027, repartizarea fondurilor din TVA și impozitul pe venit se va face în conformitate cu legislația în vigoare, iar sumele estimate a se repartiza pentru această perioadă au fost comunicate de Administrația Finanțelor Publice Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*