Home » Administratie » Șantiere pustii, bani necheltuiți! Consilierii județeni avertizează că excedentul pe investiții va ajunge la 200 de milioane de lei

Șantiere pustii, bani necheltuiți! Consilierii județeni avertizează că excedentul pe investiții va ajunge la 200 de milioane de lei

de Dănuț CIOBANU 

Excedentul bugetului local al județului Vaslui la finalul anului trecut a fost de 106 milioane de lei. CJ Vaslui a hotărât ca această sumă să fie alocată secțiunii de dezvoltare pentru anul curent. Consilierii din opoziție au avertizat conducerea CJ-ului că ritmul de lucru de pe șantiere nu va fi mai ridicat decât în anul trecut și, astfel, este posibil ca excedentul să ajungă la 200 de milioane de lei.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat utilizarea excedentului bugetului local rezultat la încheierea exercițiului bugetar 2023 ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare pe anul 2024. Excedentul la finele anului 2023 a fost de 106.016.399 lei, iar această sumă va fi utilizată în acest an în cadrul secțiunii de dezvoltare.

Astfel, întreaga sumă aflată în excedentul bugetului local al județului la finele anului anterior va asigura, în mare măsură, implementarea proiectelor de investiții ale CJ Vaslui și ale unităților subordonate acestuia, precum și finanțarea altor cheltuieli de investiții ce se regăsesc în secțiunea de dezvoltare a bugetului local al județului.

Consilierii județeni din opoziție au precizat că suma rămasă în excedentul bugetar pe anul trecut este foarte mare, iar o parte de bani se repartizează pentru niște proiecte care sunt aproape de finalizare.

Liviu Iacob, consilier PNL, a precizat că acest an nu va fi mult diferit față de anul trecut în ceea ce privește implementarea proiectelor și este posibil ca la finalul anului excedentul să fie și mai mare.

„Nu cred că veți găsi înțelegere la constructori că vor lucra de două ori mai mult. Sunt îngrijorat de cum vom încheia acest an. În această dinamică, excedentul bugetar va ajunge la 200 de milioane de lei”, a spus consilierul liberal.

Cirpian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că speră să se lucreze mai mult decât în anul trecut, iar din acest excedent este nevoie de bani pentru drumul strategic, proiectele de la Spitalul Județean de Urgență etc. Cât privește repartizarea unor sume pentru investițiile aproape finalizate, respectivele proiecte sunt în recepție și apoi sunt finalizate toate plățile.

„Nu aplaud că avem acest excedent bugetar, dar mă bucur de existența lui”, a sintetizat Ciprian Trifan.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*