Home » Local » Filtre pe șosele! Polițiștii au verificat 190 de vehicule și au aplicat amenzi de peste 10.600 de lei

Filtre pe șosele! Polițiștii au verificat 190 de vehicule și au aplicat amenzi de peste 10.600 de lei

În data de 24 ianuarie 2024, în diferite intervale orare, pe drumurile publice din județul Vaslui, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrate la nivel județean și pentru menținerea unui climat de siguranță publică. 

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, cei peste 18 polițiști participanți au organizat 10 filtre, au verificat peste 190 vehicule și legitimat peste  220 de persoane, 125 participanți la trafic fiind testați alcoolscopic și 2 testați cu dispozitivele DrugTest.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 10.600 de lei, 10 sancțiuni fiind aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). Dintre acestea, 3 sancțiuni au fost aplicate pentru ”depășirea limitelor maxime de viteză admise” și 2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare. Cu ocazia derulării acțiunilor, s-a constatat și săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 24 ianuarie 2024, ora 17.48, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Fabricii din municipiul Vaslui, au depistat și oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 64 de ani, din Vaslui.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat,  fiind condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea prelevării de mostre biologice și stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: