Home » Local » Spectacol dedicat Unirii Principatelor Române!

Spectacol dedicat Unirii Principatelor Române!

Câteva sute de vasluieni au asistat la spectacolul folcloric, menit să marcheze Mica Unire de la 24 ianuarie 1859. Pe scena din centrul municipiului Vaslui au urcat soliștii și orchestra Rapsodia Vasluiului, Silvia Ene, iar invitată de onoare a fost Orchestra din Provincie. În final, cei prezenți au dat „mână cu mână”, pentru a dansa hora unirii, cântând împreună cu artiștii.

„Felicit vasluienii care au ales să petreacă alături de noi acest moment important din istoria României Moderne. Au trecut 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, eveniment ce îl are în prim plan pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza, personalitate strâns legată de județul nostru. Viziunea sa reformatoare, unitatea, solidaritatea, grija și respectul faţă de semeni sunt reperele care au contribuit la împlinirea idealurilor de unitate și independență statală. La mulți ani, România!”, a declarat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui și Centrul Cultural Județean Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: