Home » Local » (VIDEO) Anchetă internă la Spitalul Municipal Bârlad! Un brancardier şi o infirmieră au fost filmați când bruscau un bătrân

(VIDEO) Anchetă internă la Spitalul Municipal Bârlad! Un brancardier şi o infirmieră au fost filmați când bruscau un bătrân

Conducerea Spitalului Municipal Bârlad a demarat o anchetă internă după ce doi angajați ai spitalului au fost filmați în timp ce bruschează și îi vorbesc urât unui bătrân venit la secția de urgențe. Conducerea unității de sănătate a precizat că „astfel de comportamente nu sunt tolerate de conducerea instituţiei şi vor fi luate măsurile legale care se impun”.

Astfel, cei doi angajați ai spitalului (un brancardier şi o infirmieră) vor da note explicative scrise cu privire la comportamentul lor faţă de pacientul aflat în imposibilitatea de a se deplasa. Prin urmare, până la finalizarea cercetării disciplinare, cei doi angajaţi vor fi atent monitorizaţi de asistentul şef de tură pe întreg parcursul activităţii.

„În urma apariţiei în spaţiul public, în cursul zilei de 25 ianuarie 2024, a unei înregistrări audio-video în care doi salariaţi din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe (un brancardier şi o infirmieră) mobilizează brutal un pacient vârstnic, asociat cu un limbaj neadecvat, conducerea s-a autosesizat şi a demarat o anchetă internă pentru analizarea situaţiei. Celor doi angajaţi li s-au solicitat note explicative şi s-a hotărât demararea procedurii disciplinare, Comisia de disciplină urmând a se întruni în data de 2.02.2024”, precizează reprezentanții spitalului.

Filmarea cu cei doi angajați care bruschează pacientul bătrân a fost prezentată pe toate televiziunile de știri stârnind indignarea publicului. Mai jos aveți știrea prezentată de Antena 3 CNN:

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*