Home » Local » 28 de ONG-uri din județul Vaslui au primit anul trecut o finanțare nerambursabilă de 676.536 de lei

28 de ONG-uri din județul Vaslui au primit anul trecut o finanțare nerambursabilă de 676.536 de lei

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a alocat anul trecut suma de 700.000 de lei organizațiilor neguvernamentale din județ cu activitate în domeniile: cultură, culte, social, sport și activități de tineret. Sumele au fost acordate pentru proiecte care să aibă ca scop stimularea persoanelor juridice fără scop patrimonial pentru realizarea unor obiective de interes public local.

În cadrul sesiunii din cadrul programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes local pentru anul 2023 au fost depuse 40 de proiecte: domeniul Cultură – 12 proiecte; domeniul Culte – 4 proiecte; domeniul Social – 3 proiecte; domeniul Sport – 17 proiecte; domeniul Activități de tineret – 4 proiecte.

În urma procesului de evaluare, 22 de proiecte au fost eligibile pentru a obține finanțare; 10 proiecte au fost trecute în lista de rezerve, iar 8 proiecte au fost respinse deoarece nu au fost îndeplinite toate criteriile prevăzute în ghidurile solicitantului.

„Din cele 22 de proiecte selectate pentru finanțare, s-au semnat 21 de contracte de finanțare, un beneficiar renunțând la finanțare. Valoarea totală a finanțării nerambursabile aferentă celor 21 proiecte selectate și aprobate la finanțare a fost de 530.839 lei, rezultând economii totale în valoare de 169.161 lei”, au precizat reprezentanții CJ Vaslui.

Valoarea totală cumulată a celor 10 proiecte aflate pe lista de rezerve este de 211.283 lei. Prin relocarea economiilor de 169.161 lei au fost alocate sume și semnate contracte de finanțarea pentru 7 proiecte aflate pe lista de rezerve. Astfel, după redistribuirea sumelor pentru cele 7 proiecte de pe lista de rezerve, au fost semnate în total 28 contracte de finanțare, în valoare totală aprobată de 676.536 lei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*