Home » Local » IPJ Vaslui: 30 ianuarie – Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală

IPJ Vaslui: 30 ianuarie – Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală

Ziua de 30 ianuarie a fost aleasă pentru a celebra ,,Ziua Internațională pentru Nonviolenţă în Şcoală”, în acest context, polițiștii Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui, vor derula activități cu caracter educativ-preventiv la unități de invățământ de pe cuprinsul întregului județ Vaslui.

La nivelul unor unități de învățământ din județul Vaslui, 3 din mediul urban și 2 din mediul rural, va fi organizat un concurs pe tema elaborării unui material de informare și de prevenție: un Logo privind siguranța școlară și un Slogan, de însoțire a Logo-ului, pentru prevenirea violenței școlare.

Concursul se va adresa elevilor din clasele aVIa aVIIIa din școală, materialele realizate fiind rezultatul efortului întregului colectiv, care vor fi coordonați în acest scop de către profesorii diriginți, cu sprijinul profesorilor de tehnologia informației și a comunicațiilor și se va desfășura în perioada 30 ianuarie – 25 martie a anului școlar 2023 – 2024, la nivel național, urmând a fi structrurat pe 3 faze: locală, județeană și națională.

Tot pentru a marca ,,Ziua Internațională pentru Nonviolenţă în Şcoală”, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui vor derula activități preventive în unitățile de învățământ arondate teritorial.

Principalele teme de interacțiune vor fi:

  • Prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile în incinta unităţilor de învăţământ şi zona adiacentă, absenteismului și abandonului școlar (primii pași spre delincvența juvenilă), aceasta fiind o preocupare prioritară la nivelul instituţiilor statului român având atribuţii legale în domeniu, autorităţi centrale şi locale, poliţie şi jandarmerie, situaţii de urgenţă, toate urmărind prin demersurile lor să vină în sprijinul şcolii, părinţilor şi elevilor.
  • Consolidarea climatului de siguranţă în mediul şcolar reprezintă o prioritate,  fiind necesare eforturi conjugate din partea instituţiilor responsabile şi o abordare unitară a problematicii, astfel încât procesul instructiv-educativ să se desfăşoare într-un mediu sigur pentru elevi şi cadre didactice.

Activitățile vor urmări creșterea nivelului de siguranță a elevilor din unitățile de învățământ de la nivelul județului Vaslui și totodată eficientizarea modului de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice (bullying) care se manifestă în unitățile de învățământ preuniversitar.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*