Home » Administratie » Licitație contestată! 17 străzi din orașul Negrești urmează să fie asfaltate prin Programul ”Anghel Saligny”

Licitație contestată! 17 străzi din orașul Negrești urmează să fie asfaltate prin Programul ”Anghel Saligny”

Primăria Negrești derulează procedura de achiziție pentru un proiect finanțat prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, care vizează asfaltarea unui  număr de 17 străzi. Investiția are o valoare totală de șapte milioane de lei, iar în prezent firmele care nu au câștigat au contestat licitația.

„Pare că e o practică continuă a acestor contestații. Contestații am mai avut și în trecuți și s-au finalizat așa cum au fost desemnați câștigătorii. Să vedem și de data aceasta. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor să ne trimită cât de repede poziția lor și să desemnăm în final acest câștigător, pentru că trebuie să punem asfalt pe cele 17 străzi unde oamenii stau în noroi”, a spus Cristi Rusu, primarul orașului Negrești.

Conform criteriilor de selectare din cadrul Programului ”Anghel Saligny” , în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul funcționează pe modelul PNDL, cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*