Home » Administratie » ONG-urile vor putea depune proiecte online, în cadrul programului judeţean pentru finanţare nerambursabilă

ONG-urile vor putea depune proiecte online, în cadrul programului judeţean pentru finanţare nerambursabilă

Valoarea maximă a finanțării pe care o poate primi un proiect este de 50.000 de lei. Cum bugetul local va fi aprobat în luna februarie, din luna aprilie 2024 solicitații pot depune proiecte. De altfel, se dorește ca programul să fie aprobat cât mai repede, pentru a fi timp necesar pentru analizarea proiectelor.

„După ce votăm bugetul, vom încerca să aducem mai repede acest proiect de hotărâre. Vom avea și depunere online, pentru a depune mai repede proiecte. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

Anul trecut, CJ Vaslui a alocat suma de 700.000 de lei organizațiilor neguvernamentale din județ cu activitate în domeniile: cultură, culte, social, sport și activități de tineret.

În cadrul sesiunii din cadrul programului judeţean pentru finanţare nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes local pentru anul 2023 au fost depuse 40 de proiecte.

În urma procesului de evaluare, 22 de proiecte au fost eligibile pentru a obține finanțare; 10 proiecte au fost trecute în lista de rezerve, iar 8 proiecte au fost respinse deoarece nu au fost îndeplinite toate criteriile prevăzute în ghidurile solicitantului.

Valoarea totală cumulată a celor 10 proiecte aflate pe lista de rezerve a fost de 211.283 lei. Prin relocarea economiilor de 169.161 lei au fost alocate sume și semnate contracte de finanțarea pentru 7 proiecte aflate pe lista de rezerve.

Astfel, după redistribuirea sumelor pentru cele 7 proiecte de pe lista de rezerve, au fost semnate în total 28 contracte de finanțare, în valoare totală aprobată de 676.536 lei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*