Home » Local » Tânăr din comuna Alexandru Vlahuță, prins beat la volan și cu permisul de conducere contrafăcut

Tânăr din comuna Alexandru Vlahuță, prins beat la volan și cu permisul de conducere contrafăcut

La data de 21 noiembrie 2023, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în serviciu de patrulare și supraveghere trafic rutier pe drumul județean DJ 243, în localitatea/comuna Pogana, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Buzău, condus de către un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Alexandru Vlahuță.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul aflat la volanul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a prezentat, pentru control, un permis de conducere ce nu figura în evidențele naționale. Ulterior, permisul prezentat a făcut obiectul unei constatări tehnico-științifice care a concluzionat că acesta ar fi contrafăcut, bărbatul neavând eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Deși acesta a încercat să se sustragă urmării penale, la data de 29 ianuarie 2024, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana l-au depistat și reținut pe tânărul cercetat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, față de acesta fiind luată măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere, ”falsul material în înscrisuri oficiale” și ”uz de fals”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: