Home » Local » Negocieri pe salarizarea din asistența socială! Sindicaliștii așteaptă decizia finală

Negocieri pe salarizarea din asistența socială! Sindicaliștii așteaptă decizia finală

de Dănuț CIOBANU 

Sindicaliștii din sectorul asistenței sociale au avut negocierii cu guvernanții privind situația la zi a personalului. Unul din subiectele dezbaterii a vizat salarizarea în domeniul asistenței sociale. Până la  această dată, nu a fost luată o decizie cu privire la un anumit procent de majorare salarială.

Sindicaliștii din sectorul asistenței sociale au avut o întâlnire cu reprezentanții Guvernului României, în care s-a discutat situația personalului din acest domeniu.

„Cu privire la salarizarea personalului din asistență socială, reprezentanții Guvernului au precizat că nu există o decizie luată cu privire la un anumit procent de majorare salarială. Urmează ca în perioada imediat următoarea să fie organizată o ședință cu toate federațiile reprezentative pe sectorul de activitate asistență socială”, a spus Gică Crețu, liderul Sindicatului din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

În acest sens, vineri, 2 februarie 2024, Ministrul Muncii va fi prezent la Consiliul Național al Federației Columna-SCOR, unde vor fi discutate detalii suplimentare legate de acest demers.

„Am pus în discutie reluarea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă la nivel de sector de activitate asistență socială, reprezentanții Guvernului apreciind că este necesar ca la negociere să fie prezenți și structurile asociative ale administrației publice locale”, a mai precizat liderul de sindicat.

Reamintim că, anul trecut, o delegație de 35 de membri de sindicat de la DGASPC Vaslui a participat la un miting în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Protestatarii au depus un memoriu la Guvernul României pentru a fi demarate negocieri pe legea salarizării. De asemenea, sindicaliștii au respins cu fermitate prevederile ordonanței austerității, care va conduce la disponibilizări și diminuări de salarii în domeniul asistenței sociale.

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*