Home » Agricultura » Suspiciune de pestă porcină africană în Tanacu! Mai multe animale sunt sub supraveghere

Suspiciune de pestă porcină africană în Tanacu! Mai multe animale sunt sub supraveghere

Ieri a avut loc o ședință a Centrului Local de Combatere a Bolilor Transmisibile ale Animalelor şi a Zoonozelor, pentru a stabili măsurile care trebuiesc luate în urma situației critice identificate în comuna Tanacu, județul Vaslui.

În data de 30 ianuarie 2024, în urma unei alerte privind starea de sănătate a animalelor, echipa de specialiști a constatat simptome de boală la o suină și decesul a 10 purcei.

În exploatația din Tanacu s-au găsit 3 suine adulte și 7 purcei, iar echipa care s-a deplasat la fața locului a decis plasare animalelor sub supraveghere pentru suspiciunea de pestă porcină africană.

„Pentru evitarea diseminării virusului au fost aduse la cunoștință proprietarului măsurile sanitar veterinare ce trebuiesc respectate și s-a amplasat un dezinfector pentru încălțăminte la intrarea în exploatație. Subliniez importanța anunțării imediate a oricărui caz de imbolnăvire sau deces la porci și reamintim cetățenilor că pesta porcină africană nu se transmite la om, dar impactul economic și social este major”, a spus  Daniel Onofrei, prefectul județului  Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*