Home » Local » Explozie într-o locuință din Stănilești! Salvatorii au găsit trei copii cu arsuri de gradele I și II

Explozie într-o locuință din Stănilești! Salvatorii au găsit trei copii cu arsuri de gradele I și II

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru evacuarea, evaluarea și acordarea primului ajutor calificat victimelor unei explozii produse într-o locuință din localitatea Stănilești, comuna Stănilești. La intervenție au participat și două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.

În explozia care nu a fost urmată de izbucnirea unui incendiu au fost surprinse patru persoane, trei copii și un adult. La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite patru victime, locuința fiind avariată în baie și într-un hol.

Au fost găsiți trei copii (două fete cu vârste de șapte respectiv opt ani, precum și un băiat în vârstă de cinci ani) care prezentau arsuri de gradele I și II la nivelul feței, gâtului, membrelor superioare, toracelui posterior și anterior. De asemenea, salvatorii l-au găsit rănit și pe tatăl celor trei copii, un bărbat în vârstă de 36 ani care a suferit arsuri de gradele I și II la nivelul feței și ale membrelor superioare. Cele patru victime au fost evacuate, evaluate și li s-a acordat primul ajutor, ulterior fiind transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Huși.

În acest moment, victimele sunt transportate la unități medicale din municipiul Iași. Cei trei copii sunt transferați la Spitalul „Sfânta Maria” Iași, în timp ce tatăl acestora este transportat la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iași. Explozia nu a fost urmată de izbucnirea unui incendiu. În urma exploziei a fost avariată baia, planșeul din gips carton, precum și o ușă.

Cauza probabilă care a dus la producerea exploziei a fost acumulatea gazelor într-un spațiu închis (furtunul deteriorat de la o butelie care alimenta un instant pentru producerea apei calde, în baie).

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*