Home » Invatamant » Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui primește un ajutor financiar de 200.000 de lei

Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui primește un ajutor financiar de 200.000 de lei

Consiliul Local Vaslui va aproba în următoarea ședință ordinară suma de 200.000 de lei pentru susţinerea proiectelor desfăşurate de către Centrul Zonal de Excelenţă Vaslui în anul 2024. În ultimii ani, abordarea noii conduceri a Centrului Judeţean de Excelenţă (CJE) Vaslui s-a axat pe trecerea acestei noi instituţii într-o etapă a dezvoltării şi deschiderii spre mediul academic, a complexităţii şi a parteneriatelor de succes.

În anul şcolar 2022 – 2023, la grupele de performanţă din cadrul CJE Vaslui s-au înregistrat aproximativ 1.100 înscrieri, iar în anul şcolar 2023 – 2024 s-au înregistrat aproximativ 1.200 înscrieri.

Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui – Zona Vaslui, pentru pregătirea şi dezvoltarea elevilor capabili de performanţe înalte, a suplimentat numărul de grupe de la 35 în anul şcolar precedent, la 40 în anul şcolar curent. De  asemenea, numărul de elevi a crescut de la 539 în anul şcolar precedent, la 606 în anul şcolar curent.

„În Vaslui, Centrul Judeţean de Excelenţă îşi desfăşoară activitatea în 40 grupe împărţite pe disciplinele Bilogie, Fizică, Chimie, Lb. Engleză, Lb. Franceză, Lb. Italiană, Lb. Spaniolă, Lb. Rusă, Matematică, Informatică, Lb. Română, Lb. Latină, Robotică şi Istorie, cu un număr de 606 elevi”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura