Home » Local » Sindicaliștii din asistența socială, consultați cu privire la declanșarea de acțiuni de protest

Sindicaliștii din asistența socială, consultați cu privire la declanșarea de acțiuni de protest

Lucrătorii din domeniul asistență socială au primit asigurări de la guvernanți că toate doleanțele le vor fi îndeplinite în termen scurt și mediu. Promisiunile au fost făcute de reprezentații Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, respectiv ai Ministerului Familiei, prezenți la lucrările Consiliului Național din data de 2 februarie 2024.

Revendicările salariaților vizează salarizare, modificarea statutului asistentului maternal, reactualizarea standardelor minime de cost pentru serviciile sociale, deblocarea angajărilor în sistemul de asistență socială și elaborarea normativelor de personal.

„Consiliul Național al federației a aprobat declanșarea procedurilor de consultare internă a membrilor de sindicat din asistența socială, cu privire la declanșarea de acțiuni de protest, inclusiv greva. Consultare care se va încheia până la sfârșitul luni martie 2024. Rezultatele acestor consultări vor fi utilizate dacă vom constata că proiectele de acte normative promise vor întârzia să apară”, a spus  Gică Crețu, liderul Sindicatului din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*