Home » Business » Pregătiți pentru asfaltare! La Societatea „Lucrări Drumuri și Poduri” Vaslui vor activa 100 de salariați

Pregătiți pentru asfaltare! La Societatea „Lucrări Drumuri și Poduri” Vaslui vor activa 100 de salariați

Pentru anul 2024, bugetul Societății „Lucrări Drumuri și Poduri” (LDP) Vaslui prevede un volum de activitate de 50.445 mii lei. Veniturile prognozate sunt structurate astfel: venituri din exploatare: 50.432 mii lei; venituri financiare: 13 mii lei.

Pentru realizarea volumului de activitate, se propune ca nivelul cheltuielilor totale aferente să fie 45.007 mii lei, după cum urmează: cheltuieli de exploatare: 44.927 mii lei; cheltuieli financiare: 80 mii lei.

Activitatea LDP Vaslui pentru acest an urmează să fie realizată cu un număr mediu de personal de 100 salariați. În ceea ce privește personalul societății se ține cont de resursele financiare pe care Consiliul Județean (CJ) Vaslui le va aloca în acest an pentru întreținerea și reparația drumurilor județene, precum și de alte contracte încheiate cu unități administrativ-teritoriale din județ și cu diverși agenți economici.

Cheltuielile cu personalul prevăzute pentru anul 2024 sunt în suma de 8.635 mii lei și sunt formate din cheltuieli de natură salarială și cheltuieli aferente contractelor de mandat ale directorilor și ale consiliului de administrație.

„Față de anul 2023, propunem o creștere a cheltuielilor de natură salarială cu un procent de aproximativ 15%, deoarece, comparativ cu perioada ianuarie-octombrie a anului trecut când pentru sectorul construcții salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată a fost de 4000 lei/lună, în anul 2024 societatea este obligată să acorde angajaților salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în cuantum de 4.582 lei/lună”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre care va fi dezbătut în ședința ordinară a CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*