Home » Local » Șantier deschis! În data de 15 februarie 2024 încep lucrările la construcția Spitalului nr. 2 Vaslui

Șantier deschis! În data de 15 februarie 2024 încep lucrările la construcția Spitalului nr. 2 Vaslui

de Dănuț CIOBANU 

În data de 15 februarie 2024 încep lucrările la construcția Spitalului nr. 2 Vaslui. Este cea mai mare investiție din domeniul sănătății, care se ridică la peste 385 milioane de lei. Corpul nou de clădire care se va construi  va include secțiile de boli infecțioase, psihiatrie, un centru de sănătate mintală, o secție de boli cronice etc. 

Din data de 15 februarie 2024 demarează lucrările pentru construcția Spitalului nr. 2 Vaslui. Pentru implementarea investiției a fost semnat contractul de finanțare în valoare totală de 385.461.599 lei. Investiția este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Spitalul va avea o suprafață nou construită de 6.528,01 mp și cu o suprafață desfășurată totală de 36.303,01 mp.

„Prin acest proiect se va construi un nou corp de clădire care va include secțiile de boli infecțioase, psihiatrie, Centrul de sănătate mintală, o secție de boli cronice, dar și corpuri anexe, precum: bloc alimentar, spălătorie, farmacie etc”, a precizat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Spitalul va avea un număr 248 de paturi, din care 97 vor fi noi. Din totalul paturilor noi, 28 sunt pentru spitalizare de zi, adulți si copii, alte 16 paturi sunt pentru paliație; iar 53 de paturi sunt pentru spitalizare continuă pe cele 3 secții: psihiatrie, cronici și boli infecțioase. Proiectul urmează să fie dezvoltat în curtea Spitalului nr.2 Vaslui, unde vor fi construite corpuri noi de clădiri etc.

La această dată, în județul Vaslui sunt în implementare în domeniul sănătății proiecte de investiții care se ridică la circa 100 de milioane de euro. Pe lângă construcția Spitalului nr. 2, este vorba despre Ambulatoriu, Centrul de Zi, Unitatea de Primiri Urgențe etc.

Spre exemplu, în cazul construcției unui ambulatoriu nou este în derulare un proiect european privind dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei, sumă care a fost utilizată pentru achiziționarea unui număr de 202 echipamente medicale. De asemenea, a fost dotată și o unitate medicală pentru servicii medicale comunitare şi ambulatorii. De această infrastructură medicală vor beneficia  67.053 persoane.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*