Home » Local » Amenzi în domeniul securității în muncă! Inspecția Muncii Vaslui a aplicat 144 de sancţiuni contravenţionale

Amenzi în domeniul securității în muncă! Inspecția Muncii Vaslui a aplicat 144 de sancţiuni contravenţionale

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a verificat în luna ianuarie 2024 un număr de 65 de angajatori în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În urma vizitelor de inspecţie, inspectorii de muncă au constatat 143 de neconformităţi. Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 54 angajatori, fiind aplicate 144 sancţiuni contravenţionale.

Tot în luna ianuarie 2024 au fost comunicate de angajatori, un număr de 8 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor.

„Inspectorii de muncă au  desfăşurat în luna ianuarie 2024 activităţi specifice urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă. Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*