Home » Administratie » Salarii de vis în Primăria Vaslui! Majoritatea PNL-USR a votat disciplinată creșterea lefurilor

Salarii de vis în Primăria Vaslui! Majoritatea PNL-USR a votat disciplinată creșterea lefurilor

de Dănuț CIOBANU 

Salariile din Primăria Vaslui au fost majorate în urma votului Consiliului Local Vaslui. Chiar dacă unii consilieri au precizat că în instituție sunt salariile mai mult decât decente, iar creșterea lefurilor nu reprezintă o garanție a îmbunătățirii performanței, majoritatea PNL-USR și-a impus votul. În urma majorării un îngrijitor va avea un salariu de 3.990 de lei, iar un șofer 4.980 lei etc.

 Consiliul Local Vaslui a aprobat majorarea salariilor de bază ale funcționarilor administrației locale de la 1 februarie 2024. În urma acestor creșteri, un șef de serviciu va avea un salariu de bază de 14.910 lei, iar un șef de birou va încasa un salariu de bază de 13.860 de lei. De asemenea, un auditor superior va ajunge la 9.630 lei, iar un consilier juridic superior va avea un salariu de 9.450 lei, un casier gradul I va avea stabilit un salariu de bază de 5.010 lei, un îngrijitor – 3990 lei, un șofer- 4980 lei etc. Indemnizațiile celor doi viceprimari ai municipiului Vaslui vor fi de  24.000 lei brut, iar primarul va încasa o leafă de 27.000 lei brut.

Valentin Dragomir, consilier PNL, a spus că toți salariații din diferite domenii au dreptul să ceară salarii mărite, problema este cum se fac respectivele majorări de salarii.

„Una e să ai un salariu la partea de jos a ierarhiei și alta e să ai o mărire de salariu, când ai un salariu de peste 12.000 de lei. După părerea mea ar trebui să se facă o departajare. Un procent mai mare la cei cu salarii mai mici și pe măsură ce crește salariu poate la un anumit nivel să rămână salariu existent. Eu propun să se retragă proiectul de pe ordinea de zi să îl mai analizăm și să îl rediscutăm”, a spus Dragomir.

Și alți consilieri locali au precizat că se măresc salariile într-o instituție în care salariile sunt mai multe decât decente.

„Noi avem în Vaslui 65.000 de locuitori reali. Nu știu dacă îmbunătățim performanța dacă mărim salariile?! Consider să reanalizăm această oportunitate de a mări salariile. O creștere în forma propusă nu este rezonabilă”, a spus Vasile Jora.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*