Home » Local » Scandal și amenințări! Minori agresivi din comuna Iana, reținuți de polițiști

Scandal și amenințări! Minori agresivi din comuna Iana, reținuți de polițiști

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut doi minori, în vârstă de 17, respectiv 16 ani, din comuna Iana, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au documentat și probat activitatea infracțională a doi minori, din Iana, bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și portul sau folosirea de obiecte periculoase, în perioada septembrie 2023 – februarie 2024.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada sus-menționată, cei doi au fost implicați în mai multe altercații produse pe raza de competență a Municipiului Bârlad și a Secției 8 Poliție Rurală Iana, în urma cărora au rezultat mai multe persoane vătămate, inclusiv alți minori.

La data de 08.02.2024, prin ordonanță, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus reunirea celor cinci dosarelor penale în care se cercetau infracțiunile sesizate și, la aceeași dată, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au reținut cele două persoane bănuite, pe o perioadă de 24 ore.

In data de 9 februarie 2024, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, față de aceștia fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a minorilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și portul sau folosirea de obiecte periculoase.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*