Home » Invatamant » Elevii din mediul rural fac performanță în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui

Elevii din mediul rural fac performanță în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă Vaslui

Consiliul Local Vaslui a votat în unanimitate o hotărâre privind alocarea sumei de 200.000 de lei pentru susţinerea proiectelor desfăşurate de către Centrul Zonal de Excelenţă Vaslui în anul 2024.

Gabriela Plăcintă, directorul Centrului Judeţean de Excelenţă (CJE) Vaslui, a spus că din totalul copiilor instruiți în cadrul instituției un număr mare de elevi provine din mediul rural.

„Sunt mulți elevi din mediul rural care învață la școlile din Vaslui, Bârlad și Huși. Un număr de 150 de copii din mediul rural fac performanță și participă la olimpiade naționale unde obțin premii”, a explicat Gabriela Plăcintă.

În ultimii ani, abordarea noii conduceri a CJE Vaslui s-a axat pe trecerea acestei noi instituţii într-o etapă a dezvoltării şi deschiderii spre mediul academic, a complexităţii şi a parteneriatelor de succes.

În anul şcolar 2022 – 2023, la grupele de performanţă din cadrul CJE Vaslui s-au înregistrat aproximativ 1.100 înscrieri, iar în anul şcolar 2023 – 2024 s-au înregistrat aproximativ 1.200 înscrieri.

Centrul Judeţean de Excelenţă Vaslui – Zona Vaslui, pentru pregătirea şi dezvoltarea elevilor capabili de performanţe înalte, a suplimentat numărul de grupe de la 35 în anul şcolar precedent, la 40 în anul şcolar curent. De  asemenea, numărul de elevi a crescut de la 539 în anul şcolar precedent, la 606 în anul şcolar curent.

În Vaslui, Centrul Judeţean de Excelenţă îşi desfăşoară activitatea în 40 grupe împărţite pe disciplinele Bilogie, Fizică, Chimie, Lb. Engleză, Lb. Franceză, Lb. Italiană, Lb. Spaniolă, Lb. Rusă, Matematică, Informatică, Lb. Română, Lb. Latină, Robotică şi Istorie, cu un număr de 606 elevi.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*