Home » Local » 13 cu ghinion pentru contrabanda cu țigări la frontiera de est

13 cu ghinion pentru contrabanda cu țigări la frontiera de est

În baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul R. Moldova, privind controlul coordonat, la controlul de frontieră din PTF Albița, au fost descoperite peste 10.500 de țigarete de contrabandă, ascunse în locașuri special amenajate într-un autoturism. Transportatorul a rămas fără bunuri, fără mașină, dar cu un dosar penal în care este cercetat.

În data de 13 februarie a.c., în jurul orei 08.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani.

În baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind controlul coordonat și în baza profilului de risc stabilit, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locașuri special amenajate în podeaua și pragurile autoturismului, cantitatea totală de 10.560 ţigarete (528 pachete), de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a închiriat autoturismul în cauză de la un conațional și că nu avea cunoștință despre faptul că acesta avea locașuri special amenajate în care erau ascunse țigări de contrabandă.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite,  în valoare totală de 2.640 de lei, precum și a autoturismului, în valoare estimată la 40.000 de lei, în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la contrabandă. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a împrejurărilor în care a fost săvârşită fapta.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*