Home » Local » Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui: Ședință de evaluare a activității desfășurate în anul 2023

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui: Ședință de evaluare a activității desfășurate în anul 2023

Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui, a fost prezent astăzi la ședința de evaluare a activității desfășurate în anul 2023 de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

Structura complexă a IPJ Vaslui, formată din 22 de servicii, 5 poliții municipale și orășenești, precum și 8 secții de poliție rurală, a fost analizată în detaliu în contextul obiectivelor și priorităților stabilite pentru anul 2024.

Pe parcursul anului precedent, IPJ Vaslui a înregistrat o reducere a deficitului de personal la nivel județean, de la 79,80% la 66,66% la data de 31 decembrie 2023. În acest context, au fost identificate următoarele obiective și priorități pentru anul în curs:

– Consolidarea capacității de intervenție a polițiștilor, având ca prioritate asigurarea securității cetățeanului.

– Continuarea și, acolo unde este necesar, intensificarea acțiunilor punctuale pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor.

– Sporirea rolului preventiv și descurajator la nivel stradal, prin asigurarea unei prezențe polițienești active în zonele cu infracționalitate ridicată.

– Eficientizarea acțiunilor de prevenire și combatere a traficului de droguri.

– Prevenirea și combaterea violenței domestice.

– Operationalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică.

– Reducerea deficitului de personal.

– Îmbunătățirea nivelului de pregătire profesională a polițiștilor.

– Îmbunătățirea implementării proiectelor cu finanțare externă.

„Ministerul Afacerilor Interne, alături de IPJ Vaslui, își asumă angajamentul ferm de a implementa toate măsurile necesare pentru atingerea acestor obiective și pentru asigurarea unui climat de siguranță și încredere în județul nostru. Țin să adresez mulțumiri conducerii Inspectoratului și personalului din subordine pentru profesionalismul de care aceștia au dat dovadă pe parcursul anului 2023. În același timp, doresc să asigur că și pe viitor, Instituția Prefectului-Județul Vaslui va continua să ofere suportul necesar IPJ”, a spus prefectul.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*