Home » Local » Încep lucrările la Spitalul nr.2 Vaslui!

Încep lucrările la Spitalul nr.2 Vaslui!

A avut loc predarea/primirea amplasamentului aferent investiției „Construire secții la Spitalul nr.2 Vaslui”. Proiectul aparține Consiliului Județean Vaslui, este finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) și va fi dezvoltat în curtea Spitalului nr.2 Vaslui, unde vor fi construite două corpuri noi de clădiri.

Spitalul va avea un număr 248 de paturi, din care 97 vor fi noi. Din totalul paturilor noi, 28 sunt pentru spitalizare de zi, adulți si copii, alte 16 paturi sunt pentru paliație, iar 53 de paturi sunt pentru spitalizare continuă pe cele 3 secții: psihiatrie, cronici și boli infecțioase.

„Urmează ca de săptămâna viitoare să fie demarate lucrările de demolare a o parte din construcțiile existente în curtea Spitalului nr.2 Vaslui, după care va începe investiția propriu-zisă, cu două corpuri noi de clădiri, conforme standardelor actuale. În sănătate mai avem și alte investiții în derulare. Vorbim de Ambulatoriul de specialitate, Centrul pentru spitalizare de zi și Unitatea de Primiri Urgențe, care alături de investiția de la spitalul 2 însumează peste 100 milioane de euro. Preocuparea noastră principală este să oferim servicii medicale de calitate la întreaga populație a județului nostru”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Spitalul va avea o suprafață nou construită de 6.528,01 mp și cu o suprafață desfășurată totală de 36.303,01 mp.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*