Home » Local » Problemele din sectorul agricol vasluian, dezbătute în ședința Colegiului Prefectural

Problemele din sectorul agricol vasluian, dezbătute în ședința Colegiului Prefectural

Colegiul Prefectural s-a întrunit în ședința lunară pentru a analiza și discuta rapoartele și activitățile desfășurate în decursul anului 2023 de anumite instituții.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate informări referitoare la activitatea de promovare și facilitare a informațiilor destinate potențialilor beneficiari ai programelor și facilităților de dezvoltare în mediul rural, la solicitarea mea în calitate de prefect. Fermierii din județul Vaslui s-au adresat Instituției Prefectului- Județul Vaslui, reclamând lipsa informațiilor în acest domeniu, ceea ce a determinat prezentarea detaliată a modalităților de diseminare a acestor informații de către Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Direcția Agricolă și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vaslui.

„De asemenea, conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Vaslui a prezentat un raport detaliat asupra activităților desfășurate în anul 2023. Activitatea de avizare, recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară a implicat gestionarea a 171676 de cereri la ghișeu, dintre care 100564 la Vaslui și 71112 la Bârlad. Referitor la activitatea de fond funciar, OCPI Vaslui a întocmit 109 titluri de proprietate și a eliberat 178 de duplicate după titlurile de proprietate în această perioadă “, a transmis reprezentatul Guvernului în teritoriu, Daniel Onofrei.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*