Home » Culture » Atelier de creație la Muzeul Județean Vaslui, dedicat sărbătorilor primăverii – Mărțișor și Dragobete

Atelier de creație la Muzeul Județean Vaslui, dedicat sărbătorilor primăverii – Mărțișor și Dragobete

Colectivul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui și-a propus să marcheze venirea primăverii prin intermediul atelierului de creație, confecționând mărțișoare, păpușele și năfrămuțe.

În prima zi a atelierului, copilașii au dat frâu liber imaginației și creativității transpuse în păpuși din lână și mărțișoare realizate dintr-o paletă diversă de culori și materiale: felii de lemn reciclat, flori uscate, accesorii craft, lână, mărgele, hârtie etc. Sărbătoarea Mărțișorului s-a materializat în creațiile celor mici.

A doua zi a atelierului a fost dedicată altei sărbători specifice începutului de primăvară, Dragobetele. Pentru că în această zi celebrăm iubirea, copiii au realizat pe un petec de hârtie o năfrămuță folosindu-se de semnele tradiționale românești pentru a transmite un mesaj de iubire.

„Tot în cadrul întâlnirii noastre, copiii au avut ocazia să afle tradițiile închinate sărbătorilor Primăverii: Mărțișor și Dragobete, fiind introduși în lumea fascinantă a legendelor păstrate în lumea arhaică a satului românesc. La finalul atelierului, copiii au putut păstra păpușile din lână, mărțișoarele și năfrămuța spre a le dărui celor dragi”, au precizat organizatorii evenimentului.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*