Home » Local » Depistat la controlul de frontieră cu un document fals asupra lui

Depistat la controlul de frontieră cu un document fals asupra lui

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova asupra căruia a fost depistat, la controlul de frontieră, un certificat de înmatriculare fals.

În data de 9 februarie a.c., în jurul orei 22.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autovehicul înmatriculat în Republica Moldova, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 23 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor, colegul nostru a observat, în borseta bărbatului, un certificat de înmatriculare cu însemnele specifice ale autorităților din Republica Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în cursul anului trecut a efectuat un schimb de autoturisme cu un conațional, moment în care s-a procedat și la predarea-primirea actelor autoturismelor. Acesta a mai declarat că autoturismul aflat în posesia lui a fost confiscat ulterior, ca urmare a neplății ratelor aferente, dar că certficatul de înmatriculare al acestuia a rămas în posesia lui, fiind cel descoperit la controlul de frontieră. Bărbatul a mai menționat că nu are cunoștință despre faptul că documentul în cauză este fals ori falsificat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: