Home » Administratie » Un milion de lei pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes județean în 2024

Un milion de lei pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes județean în 2024

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a lansat procedura de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de hotărâre privind aprobarea programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes public județean pentru anul 2024.

Suma totală alocată pentru program în anul 2024 este de 1.050.000 lei. Pentru domeniul cultură – valoarea maximă de 300.000 lei, din care: suma de 200.000 lei dedicată organizațiilor cu experiență, respectiv cele care au mai primit finanţare de la CJ Vaslui; suma de 100.000 lei dedicată organizațiilor debutante, respectiv cele care nu au mai primit finanţare de la CJ Vaslui.

Pentru domeniul culte – valoarea maximă de 100.000 lei; pentru domeniul social – valoarea maximă de 150.000 lei, din care: suma de 100.000 lei dedicată organizațiilor cu experiență, respectiv cele care au mai primit finanţare de la CJ Vaslui; suma de 50.000 lei dedicată organizațiilor debutante, respectiv cele care nu au mai primit finanţare de la CJ Vaslui.

Pentru domeniul sport – valoarea maximă de 300.000 lei, din care: suma de 200.000 lei dedicată organizațiilor cu experiență, respectiv cele care au mai primit finanţare de la Consiliul Județean Vaslui; suma de 100.000 lei dedicată organizațiilor debutante, respectiv cele care nu au mai primit finanţare de la Consiliul Județean Vaslui. Pentru domeniul activități de tineret – valoarea maximă de 200.000 lei.

„Scopul programului este stimularea persoanelor juridice fără scop patrimonial cu activitate în domeniul culturii, cultelor, serviciilor sociale, sportului și activităților de tineret pentru realizarea unor obiective de interes public județean. Obiectivul general al programului este încurajarea participării active a cetăţenilor la viaţa socială, religioasă, culturală, sportivă a comunităţii”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*