Home » Administratie » Cartierul tinerilor din municipiul Vaslui! 40 de unități locative ANL și 100 de apartamente prin PNRR

Cartierul tinerilor din municipiul Vaslui! 40 de unități locative ANL și 100 de apartamente prin PNRR

de Dănuț CIOBANU 

Agenţia Naţională pentru Locuinţe va finanța în anul 2024 construcția unui număr de 40 de unități locative pentru tineri destinate închirierii. Autoritățile locale au fost informate că beneficiază de acest proiect de investiții, iar ca amplasament este propus terenul de pe strada Ceramicii. Tot pe acest teren vor fi construite și cele 100 de apartanete pentru tineri cu finanțare prin PNRR.

Primăria Vaslui a propus ca amplasament terenul ce aparţine domeniului public situat în strada Ceramicii FN, în suprafaţă de 33.846 mp.

„Acest imobil provine din alipirea a două suprafeţe de teren ce aparţineau domeniului public al municipiului Vaslui, aprobată prin H.C.L. nr.134/31.08.2023, în vederea realizării obiectivului – Construire locuinţe pentru tineri în municipiul Vaslui, pentru care a fost semnat contractul de finanţare nr.137984/07.12.2022 în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Componenta 10-Fondul Local”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Practic, acest teren cu o suprafaţă generoasă permite realizarea ambelor proiecte de investiţii privind construcția de locuințe pentru tineri.

La sfârșitul anului trecut, Consiliul Local Vaslui a aprobat indicatorii tehnico-economici, studiul de fezabilitate și devizul general pentru proiectul „Construire locuințe pentru tineri în Municipiul Vaslui”.

Vor fi construite în fosta Zonă Industrială cinci blocuri cu 100 de locuințe pentru tineri. Vor fi 40 de apartamente cu o cameră, 40 de apartamente cu două camere și 20 de apartamente cu trei camere. Blocurile vor fi dotate cu lift interior, centrală proprie  de bloc, spații de parcare etc. Prețul pentru un metru pătrat construit este în jur de 800 de euro.

Valoarea totală a proiectului este de 36.279.846 lei cu TVA inclus, respectiv 30.487.265 lei fără TVA. Asistenţa financiară nerambursabilă solicitată de către municipiul Vaslui pentru acest proiect este în suma de 6.193.200 euro fără TVA. Finanțarea este asigurată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10.

Pe fondul locativ este obligatoriu realizarea a 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice. Prin urmare, pentru diferența de până la 12 milioane de euro care este alocată municipiului Vaslui se vor achiziționa 10 mijloace de transport electrice.

Pentru municipiile reşedinţă de judeţ, numărul minim de staţii este 45. Minim 25% vor avea o putere de cel puţin 50 kW, iar restul staţiilor vor avea o putere de cel puţin 22 kW.

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: