Home » Administratie » Parc fotovoltaic în municipiul Vaslui! Investiția se ridică la peste 17 milioane de lei

Parc fotovoltaic în municipiul Vaslui! Investiția se ridică la peste 17 milioane de lei

Primăria Vaslui va depune proiectul „Centrală electrică fotovoltaică pentru autoconsum și rețele electrice pentru evacuare putere”, finanțat din Fondul pentru Modernizare. Bugetul total al proiectului este în valoare de 17.930.953 lei, din care 13.025.597 lei reprezintă valoarea grantului solicitat, iar 4.905.356 lei contribuția proprie a municipiului Vaslui.

Proiectul propus presupune o capacitate instalată de 2 MW. Energia produsă va fi livrată direct în Sistemul Energetic Naţional, urmând ca furnizorul să efectueze o regularizare financiară între energia livrată şi energia consumată din reţea”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Fondul pentru Modernizare este un nou instrument de finanţare ce contribuie la obiectivele pactului ecologic european prin sprijinirea unei tranziţii juste din punct de vedere social către o economie verde.

„În cadrul apelului „Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice” se acordă o finanţare de 1.100.000 euro fără TVA per MW. TVA este eligibilă pentru sumele care nu depăşesc acest plafon. Având în vedere o putere instalată de 2MW, se estimează o finanţare nerambursabilă de 13.025.597 lei. Această sumă include TVA eligibil şi este calculată la un curs de 4,9754 lei/euro, conform Ghidului de finanţare”, se mai arată în document.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*