Home » Local » Sistem de panouri fotovoltaice la SJU Vaslui! Vor fi instalate un număr de 306 panouri fotovoltaice

Sistem de panouri fotovoltaice la SJU Vaslui! Vor fi instalate un număr de 306 panouri fotovoltaice

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va depune pentru finanțare un proiect „Sistem de panouri fotovoltaice la Spitalul Județean de Urgență Vaslui”. Fondurile nerambursabile sunt alocate României prin Fondul pentru Modernizare (pentru proiecte de investiţii în capacităţi noi de producere pentru autoconsum a energiei electrice din surse regenerabile).

În acest sens, a fost elaborat studiul de fezabilitate care propune ca soluție înființarea unei centrale electrice fotovoltaice de tip “on-grid” cu capacitatea de 125,46 kWp șii o producție totală calculată de aproximativ 142,3 kwh/lună, instalată pe clădirea corpurilor A și B de la SJU Vaslui.

„Proiectul prevede instalarea unui numar de 306 panouri fotovoltaice cu puterea instalata de 410W și a unui număr de 3 invertoare trifazate pentru compensarea consumului de energie electrică pe conturul studiat, cu o capacitate de producție determinată în urma simulărilor cu software-ul specific de dimensionare”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre care va fi dezbătut în ședința ordinară a CJ Vaslui.

Valoarea totală a proiectului este de 1.698.423 lei cu TVA, din care valoarea eligibilă nerambursabilă ce poate fi atrasă din Fondul pentru Modernizare este de 817.095 lei. Diferența, în sumă de 881.327 lei, va fi asigurată din bugetul local al județului.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*