Home » Invatamant » Bani de la Consiliul Județean Vaslui pentru finanțarea olimpiadelor în anul școlar 2023-2024

Bani de la Consiliul Județean Vaslui pentru finanțarea olimpiadelor în anul școlar 2023-2024

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aloca suma de 120.000 lei din bugetul local pentru finanțarea olimpiadelor școlare pe discipline, faza județeană, în anul școlar 2023-2024.

Prin adresa Inspectoratului Școlar Județean Vaslui s-a solicitat sprijin financiar în vederea decontării unor categorii de cheltuieli ocazionate de desfășurarea în condiții optime a olimpiadelor școlare pe dicipline, ce vor fi organizate în perioada 2 martie – 20 aprilie 2024.

Suma solicitată va fi folosită pentru achiziționarea de consumabile și servicii necesare desfășurării în bune condiții a olimpiadelor școlare organizate la cele peste 40 de discipline.

„Olimpiadele şi concursurile școlare promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală. Indiferent de domeniul lor, aceste competiţii şcolare stimulează creativitatea şi gândirea critică, oferă motivația atât de necesară în procesul de învățare și ajută la identificarea și dezvoltarea talentelor, abilităților și cunoștințelor, contribuind la dezvoltarea personală și profesională a elevilor”, se arata in raportul la proiectul de hotarare care va fi dezbatut in sedinta CJ Vaslui.

Legea învățământului preuniversitar prevede faptul că, în domeniul educației, autoritățile administrației publice locale ”pot asigura fonduri pentru organizarea și desfășurarea olimpiadelor și a concursurilor școlare locale/județene/ale municipiului București, aprobate prin ordin al ministrului educației”.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*