Home » Administratie » Premieră absolută în administrația publică din județul Vaslui! Se propune realizarea unui Parc Agroindustrial

Premieră absolută în administrația publică din județul Vaslui! Se propune realizarea unui Parc Agroindustrial

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Județean Vaslui a decis pachetul de investiții pe care îl va implementa pe terenul din localitatea Muntenii de Jos, preluat în administrare de la Ministerul Apărării Naționale. Printre altele, este vorba despre un heliport, parc fotovoltaic, un parc de agrement, un memorial al eorilor și „Parcul Agroindustrial Vaslui”. Ultima investiție este propusă pentru realizare la solicitările agenţilor economici locali.

După discuțiie avute cu reprezentanții Ministerul Apărării Naționale (MApN), Consiliul Județean (CJ) Vaslui a concretizat o listă a obiectivelor de investiții: Parc Științific și Tehnologic, Secție Externă a Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui cu specific militar și Centrul Județean Vaslui de antrenament multifuncțional (pentru Centrul Militar Județean Vaslui).

De asemenea, CJ Vaslui mai propune o serie de obiective ce vor completa lista cu obiectivele aprobate. Este vorba despre un heliport în vederea dezvoltării capacității si calității serviciilor medicale și asigurării unui răspuns oportun pentru realizarea asistenței medicale de urgență ce necesită transport aerian către unitățile spitalicești de competență superioară este nevoie de existența unui heliport în județul Vaslui.

„Din anul 2019, județul Vaslui, prin proiectul Extindere Unitate de Primiri Urgente si Realizare Heliport, a propus construirea unui heliport, însă din cauza amplasamentului nu a fost posibilă obținerea avizelor și amplasarea lui în perimetrul Spitalului Județean de Urgențe Vaslui. Având în vedere că pe terenul care face obiectul acestui proiect de hotărâre se poate construi un heliport care va asigura acoperirea unei zone largi a județului Vaslui cu servicii medicale de urgență (preluarea și transportul unor cazuri medicale extrem de grave), obiectivul va răspunde unei nevoi acute la nivelul județului”, a explicat Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Un alt obiectiv este un parc fotovoltaic în vederea alimentării cu energie electrică a unităților subordonate și pentru reducerea costurilor cu energia electrică suportate de CJ Vaslui.

O altă investiție prevede un parc de agrement ce vizează, în principal, reconversia unui teren neutilizat, aflat în intravilanul localității Muntenii de Jos, în spațiu destinat petrecerii timpului liber și recreere și îmbunătățirea calității factorilor de mediu din localitate.

Va fi organizat și un Memorial al eroilor ce va conține un spațiu pentru depunere de coroane, festivități în memoria eroilor căzuți ai județului Vaslui, inclusiv un cimitir al eroilor și clădiri necesare funcțiunii.

Nu în ultimul rând, ținând cont de perspectivele de dezvoltare și de solicitările agenţilor economici locali se propune realizarea unui „Parcul Agroindustrial Vaslui”. Practic, investiția „Parc Științific și Tehnologic Vaslui” este înlocuită cu realizarea obiectivului „Parcul Agroindustrial Vaslui”.

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*