Home » Local » Nu este loc pe pământ! Toate cele 306 panouri fotovoltaice vor fi instalate pe acoperișul SJU Vaslui

Nu este loc pe pământ! Toate cele 306 panouri fotovoltaice vor fi instalate pe acoperișul SJU Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat depunerea pentru finanțare a unui proiect „Sistem de panouri fotovoltaice la Spitalul Județean de Urgență Vaslui”. Fondurile nerambursabile sunt alocate României prin Fondul pentru Modernizare (pentru proiecte de investiţii în capacităţi noi de producere pentru autoconsum a energiei electrice din surse regenerabile).

În acest sens, a fost elaborat studiul de fezabilitate care propune ca soluție înființarea unei centrale electrice fotovoltaice de tip “on-grid” cu capacitatea de 125,46 kWp șii o producție totală calculată de aproximativ 142,3 kwh/lună, instalată pe clădirea corpurilor A și B de la SJU Vaslui.

”Panourile fotovoltaice vor fi montate pe acoperișul corpurilor A și B ale SJU Vaslui. Pe pământ nu pot fi instalate deoarece pe toate terenurile din jurul unității de sănătate sunt diferite investiții”, a spus reprezentantul aparatului de specialitate al CJ Vaslui.

Proiectul prevede instalarea unui numar de 306 panouri fotovoltaice cu puterea instalata de 410W și a unui număr de 3 invertoare trifazate pentru compensarea consumului de energie electrică pe conturul studiat, cu o capacitate de producție determinată în urma simulărilor cu software-ul specific de dimensionare.

Valoarea totală a proiectului este de 1.698.423 lei cu TVA, din care valoarea eligibilă nerambursabilă ce poate fi atrasă din Fondul pentru Modernizare este de 817.095 lei. Diferența, în sumă de 881.327 lei, va fi asigurată din bugetul local al județului.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: