Home » Local » Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară Vaslui actualizează planul tarifar la serviciile de salubrizare

Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară Vaslui actualizează planul tarifar la serviciile de salubrizare

Consiliul Județean Vaslui a aprobat cu majoritate de voturi acordarea unui mandat special reprezentantului județului Vaslui în Adunarea Generală a Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară  (ADIV).

ADIV Vaslui a transmis unității administrativ-teritoriale solicitarea de actualizare a planului tarifar luând în considerare o serie de factori ce au dus la modificarea acestuia: inflația, valoarea contribuției pentru economia circulară, precum și includerea investițiilor suplimentare estimate pentru extinderea sistemului de management integrat al deșeurilor existent.

După ce proiectul de hotărâre a fost aprobat, Liviu Iacob, consilier PNL, a cerut ca acest mandat să fie revocat, din cauză că prețul la servicile de salubritate vor crește.

„Noi am votat ca dumneavoastră să mergeți în Adunarea Generală ca să dublați prețul. Nu este ok”, a spus Liviu Iacob. Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a răspuns: „Eu nu dublez niciun preț”.

ADIV s-a constituit în scopul înființării, organizării, reglementării, finanțării, exploatării, monitorizării și gestionării în comun a serviciului de salubrizare pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre.

„Ministerul Investițiilor și Programelor Europene a Transmis avizul favorabil, cu precizarea că actualizarea planului tarifar pentru IIC (Instituții, Industrie, Comerț) se va face de către Consiliul Județean Vaslui, anual, prin actualizarea valorii maxime a tarifului de salubrizare pentru IIC (valoarea DPC – costul unitar dinamic), prin indexarea acestuia cu indicele de inflație IPC total comunicat de către Institutul Național de Statistică”, se arată în hotărârea aprobată.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*