Home » Culture » Elevii de la Școala „Mihai Eminescu” Vaslui au aniversat ziua de naștere a marelui scriitor Ion Creangă

Elevii de la Școala „Mihai Eminescu” Vaslui au aniversat ziua de naștere a marelui scriitor Ion Creangă

Vineri, 1 martie 2024, elevi ai clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui alături de doamna învățătoare Camelia Lupu au sărbătorit venirea primăverii, precum și aniversarea zilei de naștere a marelui scriitor Ion Creangă. Manifestarea a avut loc la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

„Activitatea a constat în prezentarea de informații privind viața și activitatea literară a scriitorului, realizările ca pedagog și scriitor, au fost prezentate edițiile Abecedarului lui Creangă și colaboratorii săi, abecedar care a revoluționat metodele de învățare ale elevilor din ciclul primar de la acea vreme și ediții deosebite ale volumelor Amintiri din copilărie și Povestiri de Ion Creangă”, au precizat organizatorii evenimentului.

Activitatea a fost completată cu un moment artistic susținut de elevi, o scenetă în versuri inspirate din creația lui Creangă și cu vizionarea unui fragment din filmul „Amintiri din copilărie”.

Activitatea a fost coordonată de învățătoarea Camelia Lupu, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui și de bibliotecara Pompilia Moșneagu de la Compartimentul Împrumut la Domiciliu pentru Adulți.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*