Home » Agricultura » Apicultorii vasluieni primesc un ajutor financiar de 5 euro/familia de albine

Apicultorii vasluieni primesc un ajutor financiar de 5 euro/familia de albine

Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Cuantumul schemei este de 5 euro/familia de albine, pentru numărul de familii de albine deţinut la 31 decembrie 2023, pentru cursul de schimb valutar euro/lei comunicat de Banca Națională a României la data de 29 decembrie 2023, respectiv de 4,9746 lei/euro.

De acest program beneficiază apicultorii persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, societăți precum și apicultori -persoane juridice.

„Apicultorii depun/trimit la Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui o cerere tip de solicitare a ajutorului pentru efectivul de albine deţinut. Cererea tip de înscriere în acest program este necesar a fi depusă în termen, respectiv până la data de 11 aprilie 2024 inclusiv”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Cererea trebuie să fie însoţită de o serie de documente, precum: copie a B.I./C.I. al/a solicitantului sau al/a reprezentantului legal, dacă cererea este depusă prin reprezentant legal/împuternicit; împuternicire/procură notarială şi o copie a B.I./C.I. al/a unui reprezentant, după caz; copie atestat de producător; copie certificat de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului/Registrul naţional al asociaţiilor şi fundaţiilor sau a actului în baza căruia îşi desfăşoară activitatea; dovadă cont activ bancă/trezorerie; copia documentului de înregistrare/autorizare sanitar-veterinară a exploataţiei apicole/stupinei, eliberat de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui– D.S.V.S.A Vaslui, care atestă că solicitantul deţine familii de albine la data depunerii cererii.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*