Home » Invatamant » Masă caldă pentru 1.159 de elevi din municipiul Vaslui! Finanțarea programului este de peste două milioane de lei

Masă caldă pentru 1.159 de elevi din municipiul Vaslui! Finanțarea programului este de peste două milioane de lei

de Dănuț CIOBANU 

Elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Vaslui vor primi în acest an o masă caldă, în regim de catering, în cadrul programului național „Masă sănătoasă”. Același tip de suport alimentar îl vor primi și elevii Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui. Scopul programului este sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor.

În municipiul Vaslui va fi implementat programul pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi în anul şcolar 2023-2024. Programul își propune să stimuleze motivarea pentru învăţare şi creşterea eficienţei efortului intelectual al copiilor din unităţile de învăţământ pilot, printr-o alimentaţie echilibrată.

Conform listei aprobate de către Guvern, prin H.G. nr.999, una din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Vaslui care a fost desemnată ca unitate-pilot în care să se implementeze programul este Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui, care dispune de un număr de 812 elevi.

Astfel, în anu 2024, celor 812 elevi din cadrul unităţii – pilot li se vor acorda zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând în masă caldă în regim de catering, în limita unei valori zilnice de 15 lei/ beneficiar, inclusiv TVA. Suma totală acordată pentru acest program se ridică la 1.627.170 de lei.

Şcoala Gimnazială „Alexandru loan Cuza” Vaslui este a doua unitate-pilot în care se implementează programului de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, în anul 2023.

Astfel, în anul 2024, celor 347 preşcolari şi elevi din cadrul unităţii li se vor acorda zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând în masă caldă în regim de catering, în limita unei valori zilnice de 15 lei/ beneficiar, inclusiv TVA. Valoarea finanțării alocată pentru acest an este de 702.675 de lei.

Programul își propune să stimuleze motivarea pentru învăţare şi creşterea eficienţei efortului intelectual al copiilor din unităţile de învăţământ pilot, printr-o alimentaţie echilibrată.

Înițiativa se derulează având în vedere situaţia identificată la nivelul sistemului de învăţământ preuniversitar în care un număr mare de elevi se află în situaţie de abandon şcolar ca urmare a condiţiilor socio-economice şi geografice defavorabile.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*