Home » Local » Pestă porcină africană confirmată la efectivele de mistreți din Fondul de Vânătoare 38 Schineni

Pestă porcină africană confirmată la efectivele de mistreți din Fondul de Vânătoare 38 Schineni

La solicitarea DSVSA Vaslui , Prefectul Daniel-Garincha ONOFREI a convocat, astăzi, Centrul Local de Combatere a Bolilor – Județul Vaslui, care a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane în contextul confirmării la porcii mistreți.

În cadrul ședinței, s-a avizat și aprobat Planul de Măsuri pentru Confirmarea Pestei Porcine Africane la efectivele de mistreți din Fondul de Vânătoare 38 Schineni, sub administrarea AJVPS Vaslui.

“Pe data de 24.02.2024, în zona de pădure din localitatea Bârlălești, comuna Epureni, au fost vânați doi porci mistreți în Fondul de Vânătoare 38 Schineni.Procedând conform regulamentelor în vigoare, au fost colectate probe pentru analize ulterioare. Ulterior recoltării probelor și emiterii buletinului de analiză, cele două carcase au fost reținute în baza unui document oficial de reținere.

Având în vedere această situație, autoritățile competente acționează prompt și responsabil pentru prevenirea și limitarea răspândirii Pestei Porcine Africane, asigurând astfel siguranța animalelor sălbatice și a populației. Continuăm să monitorizăm evoluția situației și să întreprindem toate măsurile necesare pentru gestionarea acestei probleme ” , a transmis prefectul Daniel Onofrei .

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*