Home » Administratie » Investiții de peste 200 de milioane de lei, verificate de specialiștii ADR Nord-Est

Investiții de peste 200 de milioane de lei, verificate de specialiștii ADR Nord-Est

de Dănuț CIOBANU 

Specialiștii din cadrul ADR Nord-Est au verificat stadiul proiectelor pe transportul public și construire depou din municipiul Vaslui. Cele două investiții sunt finanțate prin POR 2014-2020 și au ca termen de implementare a etapei a II-a data de 31 octombrie 2024. Proiectul pe transport are o finanțare de 163,2 milioane de lei, iar pentru construirea depoului este alocată suma de 36,9 milioane de lei.

La începutul acestei săptămâni, o echipă de specialiști din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est a făcut o vizită în municipiul Vaslui, pentru verificarea execuției lucrărilor și a conformității unor contracte.

Este vorba despre „Proiect de realizare depou pentru transportul public” și „Proiect de extindere a rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători”.

Cele două obiective de investiții sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 și au valori de 36.921.973 lei, respectiv 163.215.275 lei. Proiectele au ca termen de implementare a etapei a II-a data de 31 octombrie 2024.

„Din partea Primăriei Vaslui, viceprimarul Lucian Braniște și specialiști de la Serviciul Management proiecte, Serviciul Investiții și Direcția Urbanism au însoțit pe teren reprezentanții ADR Nord-Est și au oferit acestora informații suplimentare despre obiectivele de investiții. Vizita s-a finalizat cu verificarea la sediul instituției a documentelor întocmite pentru implementarea acestor proiecte”, au precizat reprezentanții Primăriei Vaslui.

Proiectul pe transport pe Axa Prioritară 4 vizează extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători.

În cadrul proiectului  au fost cumpărate 18 mijloace de transport călători, din care 8 autobuze hibrid diesel/electric cu minim 67 de locuri și 10 troleibuze nearticulate cu minim 90 de locuri.

În cadrul aceluiași proiect de extindere a rutelor și traseelor vor fi montați 342 de stălpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente.

Extinderea infrastructurii de transport în comun cu autobuzul și troleibuzul din municipiul Vaslui se va face pe mai multe direcții: traseu 1  – zona Koket (str. Gheorghe Doja), traseu 2 – strada Traian, str. Castanilor (zona liceelor Ştefan Procopiu, Ion Mincu) și traseu 3 – zona Delea – locuinţe (până la Barajul Delea), zonă cuprinsă între Nodul Intermodal și Zona Industrială (DN 2F, după CFS Vaslui).

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*