Home » Local » Negocieri colective la nivelul Inspecției Muncii Vaslui! Au fost înregistrate 13 contracte colective de muncă

Negocieri colective la nivelul Inspecției Muncii Vaslui! Au fost înregistrate 13 contracte colective de muncă

În perioada 1 – 29 februarie 2024, la nivelul Inspecției Muncii și al inspectoratelor teritoriale de muncă s-a desfășurat campania națională de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii.

În cadrul campaniei, în judeţul Vaslui au avut loc 54 de acţiuni de promovare şi control, au fost vizaţi 85 de angajatori, respectiv 2.864 de angajaţi, fiind înregistrate în această perioadă un numar de 13 contracte colective de muncă.

„Acțiunea a avut în vedere informarea angajaților/lucrătorilor și angajatorilor cu privire la obiectul negocierii colective, participarea și reprezentarea părților în negocierea colectivă, procedura de negociere și efectele contractelor colective de muncă, precum și principalele beneficii ale negocierii colective. Încheierea contractului colectiv de muncă are ca scop promovarea unor relații de muncă echitabile care să asigure securitatea socială a salariaților, ceea ce poate să prevină și să limiteze conflictele de muncă”, a precizat Gheorghe Chirvase, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*