Home » Agricultura » Veste bună pentru fermierii vasluieni! Bani europeni pentru modernizarea infrastructurii de irigații

Veste bună pentru fermierii vasluieni! Bani europeni pentru modernizarea infrastructurii de irigații

Începând cu data de 15 martie 2024, fermierii și organizațiile agricole pot depune cereri de finanțare prin intermediul paginii oficiale de internet  – www.afir.ro pentru modernizarea infrastructurii de irigații. Măsura este finanțată prin intermediul intervenției DR-25 din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027.

Alocarea pentru această sesiune este de 400.000.000 de euro, iar beneficiarii eligibili sunt Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații conform legislației în vigoare. 💡

„Nu ratați șansa de a obține o finanțare de până la 1.500.000 de euro pentru modernizarea sistemelor de irigații prin intermediul DR-25, cu sprijin public de 100% nerambursabil! Pentru detalii și depunere online, accesați www.afir.ro și consultați Ghidul solicitantului și anexele aferente DR-25 în secțiunea Finanțare”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui.

Anul trecut, Agenţia Naţională de  Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Vaslui a realizat a doua etapă de reabilitare a infrastructurii principale de irigații din amenajarea Albița-Fălciu. Au fost în derulare lucrări la Vetrișoaia, unde s-a reabilitat stația de repompare și 11,4 kilometri de canale de irigații care deservesc această zonă.

Valoarea investiției a fost de 18,7 milioane de lei. Prin noua investiție se asigură apa pentru o suprafață de 1,9 hectare de teren agricol. Practic, fermierii au înțeles că fără irigații nu pot avea producții agricole constante și, în acest sens, au accesat și proiecte europene.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*