Home » Administratie » Investiții europene! Fosta Unitate Militară și dealul Bahnari sunt zonele de regenerare urbană din Vaslui

Investiții europene! Fosta Unitate Militară și dealul Bahnari sunt zonele de regenerare urbană din Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Consilierii locali din municipiul Vaslui vor aproba delimitarea zonelor de regenerare urbană, în vederea accesării finanţării europene. Prima zonă de regenerare este amplasată pe terenul fostei Unităţi Militare, unde va fi înființată o grădină botanică, un amfiteatru în aer liber, locuri de joacă pentru copii etc. Cea de-a doua zonă este pe dealul Bahnari, unde se vor amenaja o tiroliană, traseu bob, sanie de vară etc.

Consiliul Local Vaslui va aproba delimitarea zonelor de regenerare urbană, în vederea accesării finanţării pe prioritatea cadrul Programului Regional NE 2021-2027.

ADR NE a deschis un apel de strategii de dezvoltare teritorială cu termen de depunere până pe data de 29.03.2024, în cadrul căruia municipiile reşedinţă de judeţ vor trebui să depună în vederea verificării şi avizării o serie de documente. Printre aceste documente se numără studiul privind delimitarea zonei de regenerare urbană.

„În vederea delimitării acestor zone, la nivelul municipiului Vaslui au fost realizate demersuri în vederea corelării Planului Urbanistic General care este în prezent în curs de actualizare, însă, datorită constrângerilor legate de timp, în anul 2023 a fost elaborat Studiul privind stabilirea şi delimitarea zonelor de regenerare urbană din Municipiul Vaslui în vederea accesării finanţării pe prioritatea P7 din cadrul Programului Regional NE 2021- 2027”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Prima zonă de regenerare delimitată în cadrul studiului este amplasată pe terenul fostei Unităţi Militare, pe acest amplasament fiind propuse următoarele: grădină botanică cu diferite specii de plante, mobilier urban, iluminat public, irigaţii spaţii verzi, amfiteatru în aer liber, alei pietonale, locuri de joacă pentru copii, grădini tematice, alei senzoriale, foişoarc, pcrgole, etc.

Cea de-a doua zonă de regenerare urbană este amplasată pe dealul Bahnari şi pe aceasta se propune amenajarea unei zone de agrement care să cuprindă următoarele: spaţii verzi amenajate, mobilier urban, iluminat public, tiroliană, traseu bob, sanie de vară, turn de observaţie cu panorama 360 de grade, amfiteatru în aer liber etc.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*