Home » Agricultura » Legumicultorii vasluieni au încasat subvenții pentru producţia de legume

Legumicultorii vasluieni au încasat subvenții pentru producţia de legume

Un număr de 44 de legumicultori din județul Vaslui s-au înregistrat în programul de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate pentru perioada 2023-2024. Obiectivul fermierilor a fost de a crește nivelul producţiilor de tomate, ardei gras şi/sau lung și/sau gogoșar, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac sau de ceapă verde, dar și pentru accesarea ajutorului de minimis în valoare maximǎ de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar.

„Eligibilitatea producătorilor agricoli, înscriși în acest program, a constat în îndeplinirea unor condiţii cumulative, una dintre ele referindu-se la valorificarea legumelor în perioada 20 octombrie 2023–31 ianuarie 2024 inclusiv. De asemenea, documentele care atestă acest fapt, precum şi copiile registrelor de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, să fie depuse de fiecare solicitant până cel târziu la data de 9 februarie 2024 inclusiv”, a explicat Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui.

Ca urmare a verificării documentelor de valorificare a producţiilor obţinute de legumicultorii vasluieni, în data de 11 martie 2024, DAJ Vaslui a efectuat plăţi către un număr de 32 de beneficiari,.

Este vorba despre 25 de producǎtori de ardei gras și/sau lung și/sau gogoșar, 5 producǎtoride castraveţi, un producǎtor tomate și unul de spanac, în valoare totală de 158.368 lei, la valoarea maximă a sprijinului financiarstabilit de Banca Centrală Europeană în data de 29 septembrie 2022.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*