Home » Local » Peste 35 de angajatori vasluieni au primit amenzi pentru încălcarea normelor de protecție a muncii

Peste 35 de angajatori vasluieni au primit amenzi pentru încălcarea normelor de protecție a muncii

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au efectuat în luna februarie vizite de inspecție în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la 62 de angajatori.

În urma vizitelor de inspecţie au fost constatate 85 de neconformităţi. Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi 37 de angajatori, fiind aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale.

Tot în luna februarie 2024 au fost comunicate de angajatori, un număr de 9 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor.

„În îndeplinirea obiectivelor prevăzute de Legea nr. 108/1999, republicata – Legea pentru înfiintarea si organizarea Inspectiei Muncii,  inspectorii de muncă au  desfăşurat în luna februarie 2024 activităţi specifice urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă. Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii”, a precizat Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*