Home » Local » Liber la tratament! Pentru acest an, s-au înregistrat 3.269 de cereri pentru bilete de tratament

Liber la tratament! Pentru acest an, s-au înregistrat 3.269 de cereri pentru bilete de tratament

În data de 22 martie 2024 va pleca la tratament balnear un nou grup de pensionari și asigurați la sistemul public de pensii din județul Vaslui.

”Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui are alocate pentru această sesiune 82 de bilete de tratament. Pentru acest an, s-au înregistrat 3.269 de cereri pentru bilete de tratament”, a spus Loredana Enache, purtător de cuvânt al CJP Vaslui.

Pentru a veni în sprijinul pensionarilor și al celorlalte categorii de beneficiari care pot solicita bilete de tratament balnear, Casa Națională de Pensii Publice anunță că prima serie de bilete, asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, începe în data de 19 februarie 2024.

Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maxim 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Reamintim că acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate prin unitățile aflate în proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alți operatori economici de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

La cele 60.420 de locuri se vor adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat, bilete de tratament balnear contractate cu alți operatori economici de profil, după încheierea unor contracte subsecvente, în baza unui nou acord cadru.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*