Home » Local » Proiectul Ambulatoriului Integrat al SJU Vaslui este aproape de finalizare

Proiectul Ambulatoriului Integrat al SJU Vaslui este aproape de finalizare

În prezent, la proiectul privind construcția ambulatoriului de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui mai este de realizat un procent de 14%. Finanțarea lucrărilor de construcție a clădirii este asigurată prin Compania Națională de Investiții de la bugetul de stat, Consiliul Județean (CJ) Vaslui asigurând partea de cofinanțare.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a spus că proiectul mai durează, deoarece mai sunt de făcut unele lucrări.

„Avem discuții permanente cu finanțatorul. Săptămâna viitoare vom fi la Ministerul Dezvoltării”, a spus Ciprian Trifan.

În cadrul proiectului prvind  ambulatoriu, există în derulare un proiect european privind dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei, sumă care a fost utilizată pentru achiziționarea unui număr de 202 echipamente medicale. De asemenea, a fost dotată și o unitate medicală pentru servicii medicale comunitare şi ambulatorii. De această infrastructură medicală vor beneficia  67.053 persoane.

Obiectivul proiectului este dotarea unui număr de 23 cabinete medicale din structura ambulatoriului cu 197 echipamente medicale. Prin intermediul proiectului au fost cumpărate ecografe, tomografe, echipamente pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe și altele.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*