Home » Local » Reținuți de polițiști! Doi tineri din Cârja au spart două case și au furat bunuri de valoare

Reținuți de polițiști! Doi tineri din Cârja au spart două case și au furat bunuri de valoare

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Murgeni au reținut doi tineri, în vârstă de 16 și 24 de ani, din localitatea Cârja, orașul Murgeni, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Murgeni au documentat și probat activitatea infracțională a doi tineri, bănuiți de comiterea unor infracțiuni de furt calificat, în noaptea de 13-14 martie a.c., la două gospodării din localitatea Cârja.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat, ar fi pătruns, prin forțarea ușilor de acces, în două gospodării din localitatea Cârja, de unde ar fi sustras mai multe bunuri de valoare. La scurt timp, tânărul de 16 ani a fost identificat conducând un autoturism înmatriculat în județul Galați, pe raza localității Cârja. Acesta a încercat să se sustragă urmăririi polițiștilor, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a acroșat gardul unei gospodării, distrugându-l.

Prejudiciul creat în urma comiterii infracțiunilor de furt calificat a fost recuperat și restituit părților vătămate.

La data de 14 martie 2024, ca urmare a administrării probatoriului, față de cei doi tineri cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Ieri, 15 martie, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a luat împotriva acestora măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tinerilor..

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*